راضیه

راضیه جان تا این لحظه 6 سال و 4 ماه و 19 روز تو دل مامانشه

تا سن 10 سالگی، این مهارت ها را به کودک بیاموزید!

مقاله پیش رو توسط Jessica Bowers روانشناس معروف آمریکایی نوشته شده است. پیش از «سن بلوغ» فرزندم شروع کردم به یادگیری عادت‌های پدرومادری‌کردن با این امید که تاثیر بیشتری روی کودکم بگذارم و رابطه‌ی مثبتی با فرزند نوجون‌ام ایجاد کنم.

۱٫ ناهار را باهم بخورید
بسیاری از کامیاب‌ترین نکته‌های پدرومادری‌کردن یک نوجوان درمورد وقت‌گذراندن با آنهاست. آن‌ها به چیزهای بسیاری توجه می‌کنند که پدرومادرها باید درمورد آن‌ها فکری کنند. اینکه یک برنامه‌ای روزمره‌ای را ایجاد کنید که با فرزندتان در یک وعده سر میز بنشینید زمانی را به شما می‌دهد تا ارتباط‌تان را با او حفظ کنید.

۲٫ موبایل‌تان را به کنار بگذارید و زمانی‌که در حال رانندگی هستید
اعتراف می‌کنم که این تصمیم در وهله‌ی اول پر از حس ترس و گناه بود. به‌سخن دیگر، احساس گناه می‌کردم از اینکه سر ناهار دلم می‌خواستم بروم در فیس‌بوک چرخی بزنم، و می‌ترسیدم که اگر من را در حال پیام‌دادن در ماشین ببینند، رفتار من را تکرار کنند. گاهی ترس و گناه برایمان خوب اند. این عادتی است که کمک کرده است تا استانداردی را برای این تعیین کنم که چگونه ما با یکدیگر در عصر دیجیتالی وارد تعامل می‌شویم. زمان‌هایی که سر میز غذا و در ماشین سپری می‌کنیم متمرکزترین گفت‌وگوهای روزمان را انجام می‌دهیم. خوشحالم که همگی ما یاد می‌گیریم موبایل‌هایمان را برای لحظه‌ای کنار می‌گذاریم و از آن زمان برای ارتباط‌برقرارکردن استفاده می‌کنیم.

۳٫ وقتی بگذارید تا درمورد اتفاق‌های روز حرف بزنید
مطمئن‌ام متوجه یک رویکرد شده‌اید. وقتی نوبت به سن نوجوانی می‌رسد، بزرگترین چالش توجهشان را به‌خود جلب‌کردن است. پیش از اینکه سرشان با دبیرستان گرم شود، مطمئن شوید این عادت را ایجاد کرده‌اید که درمورد اتفاق‌های روز با هم صبحت می‌کنید. شاید از طریق پیام یا ایمیل، اما این کار را مداوم انجام دهید. وقتی فرزند رشیدتان هر یکشنبه با شما تماس می‌گیرد، شما از خودتان برای تلاشی که کردید سپاس‌گزار خواهید بود.

۴٫ تماس فیزیکی ایجاد کنید
روان‌شناس «درمان مادر خانواده» ویرجینیا ساتیر می‌گوید که همه نیاز دارند برای زنده‌ماندن روزی چهار بار در آغوش گرفته شوند، برای گذاراندن روز هشت تا و برای رشد ۱۲ تا نیاز دارند. نوجوانان مسلما به شیوه‌های مختلفی رشد می‌کنند، اما آن‌ها اغلب بغلی نیستند. همان‌طور که کودک وارد دوره‌ی پیش از نوجوانی‌اش می‌شود، تلاش کنید روش‌های تازه‌ای را پیدا کنید تا تماس فیزیکی‌تان با او قطع نشود. شاید به کوچکی خاراندن پشت یا نوازش کردن موی‌شان باشد. مهم نیست چقدر طول می‌کشد اما باید انجام شود.


تاریخ : 24 دی 1396 - 02:50 | توسط : فرامرز | بازدید : 266 | موضوع : وبلاگ |

عوارض صبحانه نخوردن

تحقیقات نشان داده است دانش آموزی که صبحانه نخورده باشد، قند خونش پس از گذشت ساعاتی پایین می آید. در نتیجه انرژی فرد برای یادگیری کم می شود و قدرت حل مسائل فکری مثل ریاضی در او به شدت کاهش می یابد. چنین دانش آموزی در اواخر ساعات مدرسه کسل است و حوصله ی نشستن در کلاس و گوش دادن به درس را ندارد؛
لذا باید گفت « آموزش کودک از صبحانه شروع می شود نه از زنگ مدرسه. در این جا نقش صبحانه و میان وعده ی صبح ( ساعت ۱۰ صبح ) بسیار آشکار می شود.

نخوردن صبحانه از دلایل مهم افت تحصیلی در کودکان سنین مدرسه و اختلال رشد در کودکان پیش دبستانی است.بچه هایی که گرسنه هستند و رژیم ناکافی دارند بیشتر مستعد:
– کندی رشد
– انرژی کمتر برای بازی کردن،درس خواندن و فعالیت فیزیکی
– کم خونی و کمبود ویتامین A و ید هستند.

بهتر است رسم و رسوم کهنه را کنار بگذارید؛ اگر کودک شما غذاهای معمول را نمی‌خورد، غذای دیگری را امتحان کنید. اگر کودک ناگهان از خوردن غذایی که قبلا دوست داشت، امتناع کرد، به زور آن را به او ندهید. برای مدتی آن را کنار بگذارید و سپس به‌تدریج و با ظرافت دوباره به برنامه غذایی او اضافه کنید. برای صبحانه هفته روی غذاهای مشخصی تعصب نداشته باشید.

کودکان خوردن غذاهای گرم مانند انواع ساندویچ، عدسی، پوره سیب‌زمینی را به انواع صبحانه‌های معمول ترجیح می‌دهند. توجه به این خواسته کودکان و تهیه انواع غذاها برای این وعده، خود راهکاری مناسب برای ایجاد تمایل به مصرف صبحانه است. هنگام صرف صبحانه، با کودک‌تان بیشتر دوست باشید. طی این مدت می‌توانید بازی کنید، نقاشی بکشید و او را تشویق کنید؛ البته نه با چیزی که ارزش غذایی ندارد بلکه با چیزی که عادت خوب غذایی را در او بیدارتر کند.


تاریخ : 24 دی 1396 - 02:49 | توسط : فرامرز | بازدید : 282 | موضوع : وبلاگ |

چطور به کودک صبحانه دهیم؟

همه ما بارها و بارها در مورد اهمیت خوردن صبحانه در کودکان و تاثیر آن در افزایش تمرکز، قدرت یادگیری و همچنین بهبود خلق و خو مطالب بسیاری شنیده و خوانده‌ایم؛ اما تحقیقات انجام شده در بسیاری از جوامع نشان می‌دهد که بیش از ۴۰ درصد کودکان وعده صبحانه را مصرف نمی‌کنند و در بین کودکانی هم که صبحانه می‌خورند، آن را با ترکیب بهینه و در زمان مناسب دریافت نمی‌کنند. این امر نشان می‌دهد که والدین و کودکان کمتر با راهکارهای عملی دریافت صبحانه مغذی در زمان مناسب آشنا هستند و آن را در برنامه زندگی تمرین کرده‌اند.

برانگیختن میل به صبحانه در کودکان
بی‌میلی مهم‌ترین عامل صبحانه نخوردن کودکان است. والدین عزیز باید بدانند که هرگونه استرس و عجله باعث از بین رفتن اشتها و طفره رفتن از خوردن صبحانه می‌شود. بعلاوه تکراری و یکنواخت بودن صبحانه هم سبب بی‌میلی می‌شود. غذاها و نوشیدنی‌های جدید را هرچند وقت یکبار به برنامه صبحانه اضافه کنید تا از یکنواختی جلوگیری شود.

بهترین زمان خوردن صبحانه
بهترین زمان برای کودکان پیش دبستانی بین ساعت ۹-۷ صبح (نیم ساعت تا یک ساعت بعد از بیدار شدن) و برای کودکان سنین مدرسه، قبل از رفتن به مدرسه است. تحقیقات نشان داده است کودکانی که ۲۰ دقیقه قبل از آغاز کلاس، صبحانه میل می‌کنند، نسبت به گروهی که یک ساعت قبل صبحانه مصرف کرده‌اند، تمرکز بهتر و نمرات بالاتری دارند.

١- زمان در صبحانه خوردن اهمیت زیادی دارد. بلافاصله بعد از برخاستن کودکان از خواب، آنها را به صبحانه دعوت نکنید. می‌توانید اجازه دهید که آنها برای رفتن به مهدکودک یا مدرسه آماده شوند و لباس‌هایشان را بپوشند و بعد، سر میز صبحانه بیایند و غذایشان را به اتمام برسانند.

٢- بچه‌ها به تنوع و تجملات، توجه ویژه‌ای دارند؛ به‌عنوان نمونه، گذاشتن یک لیوان آب‌میوه تازه مثل آب پرتقال روی میز صبحانه می‌تواند به آنها انگیزه بدهد. یک برش نان تست همراه یک تخم مرغ آب پز و گوجه برش خورده هم می‌تواند ساندویچی لذیذ برای صبحانه آنها باشد.

٣- بعضی بچه‌ها از غذاهای مایع بیشتر لذت می‌برند. به عنوان نمونه، یک کاسه کوچک شیر و غلات صبحانه، کمی عدسی یا فرنی یا سوپی مثل سوپ قارچ؛ که البته خیلی هم رقیق نیست.

۴- همراه کردن انواع مغز‌ها با صبحانه می‌تواند به هرچه مغذی‌تر شدن این وعده کمک کند. می‌توانید پنیر سفید را با انواع مغز‌های خردشده مخلوط کنید و به شکل گلوله درآورید؛ چون اغلب کودکان علاقه بیشتری به این شکل غذا خوردن نشان می‌دهند.

۵- بیشتر بچه‌ها طعم شیر را دوست ندارند. بنابراین به آنها شیر را به شکل شیرکاکائو یا مخلوط‌شده با انواع میوه‌های فصل مثل توت‌فرنگی یا موز بدهید.

۶- تکه‌ای کیک خانگی نیز می‌تواند در کنار یک لیوان شیر، صبحانه‌ای دلچسب برای کودکان باشد. برای تنوع هم که شده، یک روز را به خوردن یک چنین صبحانه‌ای اختصاص بدهید.
صبحانه کودک

٧- بعضی از بچه‌ها لقمه گرفتن را دوست ندارند. می‌توانید وقتی آنها را برای صبحانه صدا می‌زنید، در بشقابشان حداقل ۲ عدد ساندویچ کوچک با شکل ظاهری زیبا بگذارید و آن را با یک لیوان آب‌میوه تازه همراه کنید.

٨-تخم‌مرغ از آن غذاهایی است که بچه‌ها به خوردن آن نیاز دارند. می‌توانید آن را به جای آب‌پز کردن، به شکل‌ پخته یا نیمرو با کمی سیب‌زمینی و قارچ سرو کنید.

٩- بچه‌ها را برای تمام کردن صبحانه‌شان تحت فشار قرار ندهید و به زور غذایی را به آنها تحمیل نکنید. به آنها برای انتخاب غذایشان فرصت بدهید.

١٠- لزومی ندارد بچه‌ها برای صبحانه حتما نان و پنیر یا خامه و عسل بخورند. ببینید چه دوست دارند؛ همان را برایشان سرو کنید. این غذا می‌تواند تکه‌ای پیتزای خانگی باشد یا قسمتی از یک تارت تازه میوه که البته نباید هر روز مصرف شوند.

۱۱ – سرگرم کردن کودکان با پکیج های سرگرمی: شما میتوانید یک انیمیشن جذاب و سرگرم کننده برای کودک خود پخش نمایید و سپس همزمان با سرگرم شدن کودک به او صبحانه بدهید. ما به شما توصیه میکنیم از پکیج سرگرم کننده بی بی انیشتین فارسی استفاده نمایید.


تاریخ : 24 دی 1396 - 02:46 | توسط : فرامرز | بازدید : 270 | موضوع : وبلاگ |

نکات مهم در مسواک زدن کودک

 انتخاب صحیح مسواک مناسب
جنس مناسب رشته‌های سر مسواک: متخصصین دندانپزشکی توصیه می‌کنند که از یک مسواک با سر نرم برای پاک کردن ایمن پلاک‌های دندانی استفاده کنید. از طرف دیگر استفاده از مسواک با سر زبر و سخت و مسواک زدن کودکان به طور محکم و خشن، باعث می‌شود لثه‌های شما تحلیل بروند و مینای دندان شما نیز سابیده شده و در نتیجه ریشه‌ی دندان در معرض عوامل مخرب بیرونی قرار بگیرد.


طراحی مناسب: رشته‌های سر مسواک باید حالتی گنبدی شکل داشته باشند تا زمانی که شما مسواک را با زاویه ۴۵ درجه روی دندان‌ها می‌کشید، رشته‌هایی که در وسط قرار دارند بالا بیایند و و زیر لثه‌ها را به خوبی تمیز کنند. این موضوع در سلامت لثه‌ها و پیشگیری از بیماری‌های لثه تاثیر بسزایی دارد. یکی دیگر از انواع مسواک‌هایی که بدین منظور بسیار مناسب هستند، مسواک‌هایی هستند که سر رشته‌های آن‌ها به صورت کاملا مخروطی و تیز برش داده شده و هر یک از رشته‌های مسواک، دارای نوک بسیار ظریفی است که می‌تواند ناحیه‌ی زیر خط لثه را نیز تمیز کند.


تاریخ : 24 دی 1396 - 02:44 | توسط : فرامرز | بازدید : 255 | موضوع : وبلاگ |

چرا نوزاد گریه می کند؟

گریه های نوزاد دلایل بسیاری میتواند داشته باشد که شما میبایست با زبان کودک آشنایی کامل را داشته باشید.بهترین کودک به دلیل درخواست مادران گرامی بخشی دیگر و مفصل تر آماده نموده است که شما را با زبان گریه کودک آشنا میسازد. در اینجا به چند دلیل عمده که چرا کودکان گریه می کنند می پردازیم . اگر کودک شما گریه می کند و شما دلیل آن را نمی دانید ، طبق موارد زیر عمل کنید. امیدواریم مفید واقع شوند.

۱- نیاز به آروغ زدن 

۲- گرسنگی 

۳- خستگی و نیاز به خواب 

۴- مشکلات شکمی ،گاز معده ،باد شکم 

۵- پوشک کثیف 


تاریخ : 24 دی 1396 - 02:41 | توسط : فرامرز | بازدید : 250 | موضوع : وبلاگ |